Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

Hetedíziglen
     A Magyar Értelmező Szótár szerint régi irodalmi kifejezés, de mi tudjuk, hogy a Szentírásból származik, s igazságtévő, erkölcsi értelme van. Eszerint az elkövetetl bűn hetedíziglen, értelemszerűen: hosszú ideig visszaüt, akár három-négy generáclión át.
     A történelem sem nem erkölcsös, se nem erkölcstelen. Eme fogalmakkal az ember ruházza föl. De aki mélységeiben ismeri a történelmi folyamatokat, megállapíthatja, hogy a "magatehetetlenségi nyomaték", az ok és az okozat valamiféle változata érvényesül benne. Amit az ember igazságszolgáltatásnak, büntetésnek nevezhet, látószöge vagy képzelőereje szerint. Mivel a liberantyúk túlnyomórészt elfogultan műveletlenek historice, nem értik a mai eseményeket. Lehet, hogy a szörnyű vicclapbéli mészárlást harmadik generációs bevándoroltak követték el, de csontjaikban hozták magukkal évszázadok gyarmati szörnyűségeit, megaláztatásokat, kegyetleségeket, amit őseik gyarmattartóiktól elviseltek. Az indiánok kiirtása, a négerek szörnyű megalázása még előttünk lévő hetedíziglen. "A new yorki ikerházak fölrobbantása, a terror-cselekmények, mészárlások egyszerre embertelen bűnök és büntetések is a múltban elkövetett halálos cselekedetekért. Az ártatlanul meggyilkolt mai hittérítők, /a fölgyújtott katolikus templomok/, a hódító, kereszt nevében kegyetlenkedő konkvisztádorok rémtetteikért vétlenül lakolnak, a Trianonért már megkezdte letöltendő büntetését az egész bűnös Európa, s e "hetedíziglen" jövője még beláthatatlan.
     A kirabolt, kifosztott, magára hagyott gyarmatok a történelem magatehetetlenségi nyomatéka szerint visszaütnek. Nem véletlen az, hogy a Magyarországot már-már elveszejtő balliberálisok nem értik a Charlie Hebdo szerkesztőségében történteket. Nem kérdezik meg, hogy mit vettek el a "harmadik generációs" betelepültek gyarmati sorban tartott őseitől és mit nem kaptak meg ők a most már gyilkos leszármazottak itt és most. Őrületes mocsáragyúságra vall, hogy a szólás- és sajtó-szabadság béna bajnokai nem értik: a friss, fiatal, még csak bontakozó nációk számára a vallás és a hit élő érték, amit a gőgös "fölsőbbrendűeknek" illene tudomásul venniök. Nem úgy, mint a velejükig elrohadt, kivénhedt liberál cinikusoknak. A történelem azonban vak magatehetetlenségi nyomatéka miatt ártatlanokat sújt. Így volt ez most Párizsban is, hiszen magasabb szintről nézve, még a moslékonc, provokáló karikatúristák is ártatlanok a mi szemünkben. Annak ellenére, hogy tudni kell, nem csak szólás- és vélemény-szabadság létezik, hanem a másik ember hitének tisztelete is. Emberi méltóságuk megsértésére a mi erkölcsrendünk szerint bűnösül reagáltak a fegyveresek, de a fehér ember helyesen cselekedett-é, amikor még alig száz éve, emberi méltóságában megsértve, párbajban, emberöléssel vett elégtételt? Az európai, a demokratikus érzelmű, már akkor szólás- és sajtó-szabadságban élő ficegenc.
     Rémületes elmeficamnak tartom: az ártatlanul meggyilkoltak halálát úgy bosszúlta meg a lap kiadója, hogy 60 ezer helyett 6 millió példányban adja ki a Charliet, vagyis őrületes üzletet csinált az áldozatok véréből sajtószabadság védelmének hazudva azt. Cinikusan komikus volt a francia köztársasági elnök, midőn a lejáratott francia becsületrendet tűzte a halott, jobb sorsra érdemes rendőr koporsója melletti párnácskára. Hát mikor fogja már föl az európaiságára, szólás- és sajtó szabadságára hivatkozó liberális agylöttyentyű, hogy milyen álságos, képmutató és hitvány? És a fölsőbbrendű francia, vagyis nyugat-európai, hajnalban toporogva a járdán az újságos bódé előtt, várja a gyalázatos vicclapot és azt nyönyörészi, hogy ezzel ő a szólás szabadság mellett tüntet. Söpredék. A mészárlás aljas embertelensége a lap újraindításában és tömeges megvásárlásában folytatódik. Úristen! Mi vár még Európára?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr497122387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása